CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “BİZİM SİYASETİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİDİR”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “BİZİM SİYASETİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİDİR”

SİYASET 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “BİZİM SİYASETİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİDİR”
BAŞKAN BEYAZGÜL, “31 MART’TA SANDIKLARI PATLATACAĞIZ”
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, peygamberler şehri Şanlıurfa’da binlerce kişinin katıldığı Büyük Şanlıurfa mitinginde halka hitap etti. Miting alanını dolduran binlerce kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada, “Çalışanıyla, emeklisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle, sanayicisiyle her kesimden insanımızın sıkıntılarını çözecek programa ve kararlılığa sahibiz” dedi.

 

 

 

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfalılarla kucaklaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting yapacağı alan saatler öncesinden doldu.
18 Mart Caddesi Abide Kavşağında düzenlenen mitinge gelen vatandaşlar ellerinde AK Parti bayraklarıyla partilerine destek verdiler. Yağışlı havaya rağmen Şanlıurfalılar alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı coşkuyla karşıladı.

 

 

 

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’HİZMET SEVDA İŞİDİR’’
Büyük Şanlıurfa buluşmasında Şanlıurfalılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Ne kırmızı gül, ne karagül sadece Beyazgül, 31 Mart gecesi sandıklardan buket buketBeyazgüller açacak. 31 Mart’ta sandıkları patlatacağız. 31 Mart’ta sandıklardan beyazgüller açacak, 13 ilçe belediye başkanımızla el ele verip zafer kazanacağız. Hep beraber bu güne kadar yürüdüğümüz yolu yine 31 Mart’ta yine beraber ıslanacağız. Beraber olacağız ve beraber yol yürüyeceğiz. Şanlıurfalıların önünde kim durabilir. Yaptığımız hizmetlerin üzerine yeni dönemde yeni hizmetlerimizi ekleyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Geçmişe baktığımız zaman son 5 yılda şehir imar ettik, şehri güzel ettik. Her ilçemizde sevdamız var, evimiz var gönlümüz oldu. 31 Mart’ta durmak yok yola devam diyoruz’’ Dedi.

 

 

 

BOZDAĞ VE GÜNEŞ, “SANDIKLARDAN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ”
TBMM Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ve Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş alanı dolduran vatandaşlara hitap ederek 31 Mart’ta sandıklardan seçim zaferiyle çıkacaklarının altını çizdiler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alana teşrifiyle meydanda büyük bir coşku yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan alanı dolduran binlerce vatandaşa hitap etti.Şanlıurfa’yı iyi bildiklerini, Şanlıurfa’nın da kendilerini iyi bildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim aramızdaki aşkı, sevdayı muhabbeti anlamak isteyenin gönül gözüyle bakması lazımdır, kalp gözünün açık olması lazımdır. Gelip geçici gündemlerin heyecanıyla Şanlıurfa’ya bakan bunların hiçbirini göremez” diye konuştu.

 

 

 

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ BİZİM SİYASETİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİDİR”
Şanlıurfalıların bir asır önce, işgalci Fransızları mübarek topraklardan kovarak “şanlı” unvanını aldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şahsi hırsıyla hareket edenlere, terör örgütüne sırtını dayayanlara, ekmeden biçme peşinde olanlara, küçük hesapları için şehrinin geleceğini tehlikeye atanlara, kısaca millî iradenin arkasından dolanmak isteyen fırsatçılara geçit vermeyeceğinize inanıyorum. Gönlü güzelden geçmeyen, ezelden Urfalılara da zaten bu yakışır. Hep söylüyoruz. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Durmak yok, yola devam.”

 

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “SÖYLEDİĞİMİZİ YAPMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ GAYRET GÖSTERDİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vizyonda, programda, projede, yatırımda kendileriyle yarışacak siyasi rakip tanımadıklarını ifade etti.
Bu özgüvenlerinin gerisinde belediyelerde 30 yılı, iktidarda 21 yılı aşan müktesebatlarının olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bu kardeşiniz Türkiye’nin Cumhurbaşkanı. Yerel yönetimleri, 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’na verdiğiniz zaman, biz ne yapacağız? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, Şanlıurfa’yı şanına yakışır bir şekilde yatırımlarla daha da farklı hâle getireceğiz. Diğerlerinin böyle bir imkânı var mı? Böyle bir şey yapabilirler mi? Biz ne Urfa’da ne de başka herhangi bir yerde milletimize asla yalan söylemedik. İnsanlarımızı asla kandırmaya çalışmadık. Söylediğimizi yapmak için gece gündüz gayret gösterdik. Yapamayacağımızı da zaten hiç ağzımıza almadık. Bir dönem ülkemiz siyasetine damgasını vuran, ‘onlar ne veriyorsa beş fazlası benden’ zihniyetinin hesapsız kitapsız, riyakâr tarzını hatırlarsınız. Türkiye, bunun bedeli siyasetini ekonomik krizler, sosyal gerilimler ve kaos olarak çok ağır şekilde ödedi. Ülkemiz popülist siyasetçilerin ekonomide bıraktığı enkazı yıllarca kaldıramadı, milletimiz uzun yıllar kendini toparlayamadı, tekrar ayağa kalkamadı. Şimdi aynı zihniyeti yeniden hortlatmaya çalışanlar olduğunu görüyoruz.”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “MESELE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRMEKTİR”
“Meydanlarda ve medyada esip gürleyenlerin milletimize vaat ettikleri hiçbir şeyi yapmayacakları zaten belli. Asıl önemli olan, bunların milletin elindekilerden hangilerini de alıp götürmeye niyetli olduklarıdır” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Çünkü geçmişte hep öyle oldu. İşte en son 2019 seçimlerinde bunu acı bir şekilde tekrar yaşadık. Bir sürü vaatte bulundular, meydanlarda bir sürü söz verdiler ama sonuçta hiçbirini yapmadılar. Hatta pek çok alanda şehirlerimizi çok daha gerilere götürdüler. Çünkü mesele söz vermek değil, verdiği sözü yerine getirmektir. Siyasette asıl olan sözünün eri olabilmektir. Şunu açık ve net ifade etmek isterim. Ülkemizin millî gelirini 21 yılda üç kat artırmış bir yönetim olarak vatandaşımızın her derdi, bizim derdimizdir. Çalışanıyla, emeklisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle sanayicisiyle her kesimden insanımızın sıkıntılarını çözecek programa ve kararlılığa biz sahibiz.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ TARİHİ MAÇ ŞANLIURFA’YA ÇOK YAKIŞACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe-Galatasaray arasındaki Türkiye Süper Kupası final maçının 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacağını anımsatarak, maçın Şanlıurfa’ya yakışacağını söyledi.
Türkiye Yüzyılı vizyonuyla sadece bugünkü sorunların üstesinden gelme değil, daha huzurlu, güvenli, müreffeh bir gelecek için mücadele etme sözü verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimde şehirleri emanet edecekleri belediye başkanlarını da bu anlayışla belirlediklerini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart akşamı Şanlıurfa’yı Ankara’dan ayrıca takip edeceğini belirterek, “Her iş gibi belediye başkanlığı da nasip işidir. Ehem mühim hesabı bazen sizi belli bir yola icbar eder. Bu süreçte eksiğimiz hatta hatamız çıkabilir. Asıl olan, samimiyetle ülkemize, şehrimize, insanımıza hizmet etmektir” ifadesini kullandı.

Zihinlerinde ve kalplerinde Şanlıurfa’yı Türkiye Yüzyılı’na hazırlamanın bulunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hakikat böyle olduğu hâlde hiç kimsenin Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin, şahsımızın gölgesinde yürüyerek sırf bize seçim kaybettirmek için ortada dolaşmasına rıza gösteremeyiz. Bizim gölgemizde yürüyüp bize çelme takmaya çalışanlar maalesef istismarda da sınır tanımıyorlar. En insani, en hayati meseleleri bile şahsi hesaplarının aracı yapmaktan çekinmiyorlar. Rabbim hepsini de ıslah etsin” diye konuştu.

 

 

 

 

“AYRIŞMAYACAĞIZ, BÖLÜNMEYECEĞİZ, BİRBİRİMİZE ASLA DÜŞMEYECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’nın enaniyet gösterisine değil esere, hizmete, yatırıma ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Size bu hususlarda daha fazlasını, daha iyisini, daha mükemmelini yapmak için söz veren varsa eyvallah, çıksın ortaya, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı yarıştıralım. Haydi, projeyi, yatırımı bir kenara bıraktım, ülkemizin bölgesel ve küresel gelişmeler karşısında izleyeceği stratejilere, politikalara dair programı olan varsa gelsin, bu hususlarda da boy ölçüşelim. Adını dillerinden düşürmedikleri konularda bunların sadra şifa tek bir emeklerinin olmadığını biz biliyoruz. Çoğunu ifade edemediğimiz, ülkemiz ve milletimiz adına yaptığımız hayırlı işleri de biliyoruz. Bunca gayreti, fedakârlığı, emeği, alın terini ve mücadeleyi yok sayanları gördükçe inanın onlar adına üzülüyoruz. Devir kavga veya çekişme değil birlik olup zulme set çekme devridir. Tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenerek mücadelemizi yürüteceğiz, ayrışmayacağız, bölünmeyeceğiz, birbirimize asla düşmeyeceğiz. Bilakis saflarımızı daha da sıkılaştıracağız. Kusurları büyütenlerden, farklılıkları derinleştirenlerden değil, kardeşliği, burada olduğu gibi yüceltenlerden olacağız. Böyle dertleri olmayana ne kulak verin ne vaktinizi harcayın ne de oyunuzu heba edin. Benim bildiğim Şanlıurfalının böyle boş işlere zaten eyvallahı olmaz.” Dedi.

 

 

 

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “TÜM ŞANLIURFALI VATANDAŞLARIMIN RAMAN- I ŞERİFİ MÜBAREK OLSUN”
Pazartesi günü ramazanın ilk orucunun tutulacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da ramazanın bir başka güzel geçtiğini çok iyi bildiğini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mübarek günleri gündüzüyle ayrı, gecesiyle ayrı değerlendirerek rahmet ve mağfiret ayı hâline getireceklerini belirterek, şöyle devam etti: “Rabbimin bizlere Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart’ta millî irade bayramını görmeyi de nasip edeceğine inanıyorum. Bunun için ramazanda hep beraber çok çalışacağız. Meydanı kendinden başka kimseye faydası dokunmayan muhterislere, istismarcılara bırakmayacağınıza inanıyorum. Meydan bunu gösteriyor zaten. Demokrasiyi ağzından düşürmeyip, faşistlikte sınır tanımayanlara bu şehrin geleceğini emanet etmeyeceğinize inanıyorum. Urfa bir kez daha millî irade bayrağını Allah’ın izniyle rekor bir oy oranıyla en tepeye dikecektir.” Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfalılara güvendiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmayan bu Şanlıurfa’dan 31 Mart’ta da aynı kadirşinaslığı bekliyoruz. Biz eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz derken birileri gibi yalan yanlış ifadelerle siyaset cambazlığı peşinde koşmuyoruz. Ne yaptıysak fazlası olmayacak, eksiği çıkacak şekilde onu anlatıyoruz” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’ya son 21 yılda 330 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını söyledi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “YURT YATAK KAPASİTESİNİ 948’DEN 5 BİN 22’YE ÇIKARTTIK”
Kentte 13 bin 779 yeni derslik inşa ettiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları yatırımlarla üniversiteyi büyüttüklerini ve şehir merkezinde artan yeni derslik ihtiyacını karşılamak için bu alandaki yatırımlara hız verileceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenimde yurt yatak kapasitesini 948’den 5 bin 22’ye çıkarttıklarını belirterek, şöyle konuştu: “30 bin seyirci kapasiteli 11 Nisan Stadyumu başta olmak üzere 73 spor tesisi inşa ettik.

 

 

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ DEVASA BİLİM MERKEZİNİ ŞANLIURFA’YA KAZANDIRAN BELEDİYEMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
Büyükşehir Belediyemizin inşa ettiği dev bilim merkezinde tüm gençlerimizi denemeye ve keşfetmeye davet ediyorum. Bu merkezin bünyesindeki atölyeler, her yaştan evladımızı bilimin cazip dünyasıyla buluşturmayı amaçlıyor. Bilim merkezimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyor, Büyükşehir Belediyemize bu güzel hizmeti şehrimize kazandırdığı için gönülden teşekkür ediyorum.”
UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Göbeklitepe’nin 5 yılda 2,5 milyon ziyaretçiyi ağırladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Medeniyetlerin doğuş yeri bölgemizdeki çalışmaları daha iyi koordine etmek için Şanlıurfa Alan Yönetimi Başkanlığını kuruyoruz” dedi.

“15 BİN 691 KONUTU TAMAMLAYIP HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardımlarda Şanlıurfalı ihtiyaç sahiplerine 33 milyar lira tutarında kaynak aktarıldığını vurguladı.
Sağlıkta 500 yataklı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere 1970 yataklı 17 hastanenin aralarında olduğu 125 sağlık tesisini tamamladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık hizmetlerinde devrim etkisi yapacak 1700 yataklı şehir hastanesi ile bağlantı yolları ve kavşağının inşasının sürdüğünü belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplamda 1000 yatağa sahip Viranşehir, Harran, Haliliye, Siverek, kadın doğum çocuk hastaneleriyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının proje ve ihale çalışmaları sürüyor. TOKİ vasıtasıyla 15 bin 691 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 5 bin 374 konutun yapımına devam ediyoruz. Kentsel dönüşümde riskli yapı olarak belirlediğimiz 6 bin 142 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde bakanlığımız ve belediyelerimiz iş birliğiyle şehrimizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarını yeni bir safhaya çıkartacağız.”
Ulaştırmada 29 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 619 kilometreye çıkardıklarını ifade eden Erdoğan, “Diyarbakır-Şanlıurfa, Şanlıurfa-Mardin yolunu, Şanlıurfa-Bilecik otoyolunu şehir geçişindekiler dâhil toplam 20 adet farklı seviyeli kavşak yapımını tamamladık. Doğu, güneybatı ve kuzeybatı çevreyollarını tamamlayarak hizmete açtık” diye konuştu.
Balıkayağı Köprülü Kavşağı’nın inşasında sona gelindiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa-Adıyaman yolundaki Karababa Köprüsü ve bağlantı yollarının bu yıl içerisinde tamamlanıp trafiğe açılacağı bilgisini verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “TRAFİĞİN RAHATLAMASINA ÖNEMLİ KATKISI OLACAK URFARAY’IN PROJESİ BİTTİ”
Atatürk Barajı üzerinde bu alanda ülkenin en önemli eserlerinden biri olan Nissibi Köprüsü’nü bölgeye kazandıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şimdi de Birecik’te Fırat’ın üzerine ikinci bir köprü inşa etmeye hazırlanıyoruz. Kâhta-Narince-Siverek yolu, Şanlıurfa Suruç yolu, Viranşehir çevre yolu, Suruç-Akçakale ve Suruç çevre yolu, Diyarbakır-Siverek-Hilvan yolu inşaatlarına devam ediyoruz. Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demir yolu hattı ihale aşamasına geldi. Şanlıurfa-Mardin hızlı demir yolu hattının etüt projesini de bu yıl bitiriyoruz. Şehir içi trafiğin rahatlamasına önemli katkısı olacak Urfaray’ın projesi bitti. Yatırım için hazırlıklara başladık.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, GAP Havalimanı’nın 2003’de 24 bin olan yolcu trafiğinin geçen yıl 900 bine ulaştığına dikkati çekti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “ ŞANLIURFA YATIRIMLARLA KALKINDI”
Şanlıurfa’ya son 21 yılda beş baraj, dört gölet, dört içme suyu tesisi, 41 sulama tesisi, 34 arazi toplulaştırma projesi, 21 taşkın koruma tesisi ve bir hidroelektrik santrali kazandırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığımız projelerle Şanlıurfa’da 3,3 milyon dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 24 milyar liralık zirai gelir artışı sağladık. Yapımı devam eden 9 tesis ile 342 bin dekar araziyi daha sulayacağız” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, il merkezi ile Hilvan ilçesinin içme suyu probleminin çözüldüğünü, Siverek ve Bilecik’te içme suyu projelerinin ise tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Viranşehir, Halfeti ve Suruç içme suyu projelerinin devam ettiğini, şehir merkezindeki taşkın kontrol projelerini tamamlayıp tüm derelerde inşalara başladıklarını, çiftçilere 117 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre dört yeni organize sanayi bölgesi, bir teknokent ve bir AR-GE merkezi kurduklarını ifade etti.
Bu yılki yatırım programına alınan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nin tevsi ile Gıda İhtisas ve Siverek Organize Sanayi Bölgelerindeki altyapı çalışmalarının sürdüğünü bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “İstihdamı desteklemek için Şanlıurfalı işverenlerimize toplam 5,5 milyar lira tutarında prim teşviki verdik. Enerjide, Şanlıurfa’da 12 ilçemize doğal gaz arzını sağladık. Suruç’a da 2026’da doğal gaz arzını sağlamayı planlıyoruz. Şanlıurfa’da yenilenebilir enerjiyi yaygınlaştırmak için İhtisas Organize Sanayi Bölgesi dâhil pek çok hazırlığımız var. Seçimlerden sonra yerel yönetimlerle iş birliği içinde çok daha fazlasını şehre kazandıracağız. Cumhurbaşkanlığıyla ve bakanlıklarla, belediyelerimizin sizlere getireceği her yatırımın, her eserin, her hizmetin destekçisi olacağız. Bu duygularla büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı ben sizlere emanet ediyorum. Sizlerin de adaylarımızı destekleyeceğinize inanıyorum. Size güveniyorum.”ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET
Büyük buluşmanın ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı Adayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye binasına geçerek kentte yapılan projeler hakkında brifing aldı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı
Tel:0 (414) 318 51 00 Dahili (1606)-(1605)
[email protected]

İnternet Siteleri için FLV uzantılı Görüntü linki :
https://www.youtube.com/sanliurfabld
Basın Bültenlerinin videoları İçin ftp adresi : ftp://ftp.sanliurfa.bel.tr/ortak
Kullanıcı Adı : basinftp
Şifre : basin63

 

Related posts